Herdenkingsrit Jefke de Rijk

Wanneer

25/06/2023    

Voor de 12de keer organiseert de oudste wielerclub uit Ravels op zondag 25 juni aanstaande de Herdenkingsrit Jefke de Rijk. Maar omdat de vereniging dit jaar aan zijn 50ste levensjaar toe is wordt dit een speciale editie met voor iedere deelnemer onder andere een verrassing.

Deze fietstocht zelf zal vertrekken bij de Sportcomplex ’t Molenslop aan de Gemeentelaan in Weelde. Het mooie parcours van 75km over rustige en langlopende Kempische wegen is volledig uitgepijld en brengt je door dorpen als Zondereigen, Rijkevorsel, Beerse, Merksplas en Baarle. Inschrijven kan tussen 8u00 en 11u00.

Ter gelegenheid van hun 10de verjaardag was er in 1982 de tocht naar Lourdes. Van die laatste is er destijds een film gemaakt en die zal aanstaande zondag 25 juni 2023 de hele voormiddag afgedraaid worden in het Molenslop. Daarop beelden van onderweg, maar ook van de feestelijke aankomst bij café Hofkens.

Naast de verrassing voor iedere deelnemer en de vertoning van de Lourdes-film, zal er ook een kleine tentoonstelling opgesteld staan over de voorbije 50 jaar De Rappe Wielen. Vele herinneringen zullen weer aan het oppervlak komen. Iedereen is van harte uitgenodigd.